Dúfame, že sa to nikdy nestane, ale ak sa váš miláčik stratí, môžete na jeho rýchle nájdenie použiť aplikáciu Fi spárovanú s trackerom Fi vášho miláčika a aktívne členstvo Fi.
Odporúčame vám otestovať Stratený režim, aby ste sa s touto funkciou oboznámili ešte predtým, ako ju budete potrebovať.
| Bez aktívneho členstva Fi nie je Stratený režim dostupný. |
Zapnutie alebo vypnutie Strateného režimu
Ak chcete spustiť Stratený režim a ukončiť ho po nájdení miláčika:
- V otvorenej aplikácii Fi ťuknite na kartu Live v ľavom dolnom rohu obrazovky:
- Ťuknite na náhľad mapy:
- Otvorí sa mapa s poslednou známou polohou vášho miláčika. Ťuknite na Spustiť Stratený režim:
- Živé sledovanie v Stratenom režime sa okamžite aktivuje. Poloha vášho miláčika cez GPS a LTE-M sa aktualizuje v reálnom čase.
Upozorňujeme, že tlačidlo Zrušiť sa počas aktivácie živého sledovania nezobrazí, pokiaľ tracker nie je v tomto stave aspoň 5 minút.
Prostredníctvom mapy môžete zapnúť svetlo manuálne. Pomáha to viditeľnosti v noci alebo pri slabom osvetlení.
Aktivácia môže trvať niekoľko minút:
Upozorňujeme, že používanie svetla rýchlejšie vybíja batériu.
- Po aktivovaní Strateného režimu môžete zobraziť polohu svojho miláčika na mape a budete dostávať push notifikácie:
Na mape je zobrazená aj vaša poloha vo vzťahu k vášmu miláčikovi:
Po aktivácii Strateného režimu sa na mape zobrazí aj tlačidlo Získať trasu. Ťuknutím naň otvoríte polohu vášho miláčika v Google Maps alebo inej mapovej aplikácii vo svojom telefóne.
- Zostaňte v Stratenom režime, kým sa váš miláčik nenájde. Predčasné ukončenie spomaľuje aktualizácie polohy.
- Môžete spustiť Search Party, aby vám ostatní pomohli nájsť vášho miláčika.
- Po nájdení miláčika ukončite Stratený režim ťuknutím na Ukončiť Stratený režim:
- Potvrďte dôvod ukončenia:
- Ťuknite na Pokračovať v Stratenom režime, aby ste obnovili sledovanie.
- Ťuknite na Našiel/našla som svojho psa/mačku, aby ste vypli Stratený režim a podelili sa o spätnú väzbu k Stratenému režimu.
- Ťuknite na Len som testoval/testovala, aby ste sa vrátili do aplikácie a ukončili Stratený režim.
- Opustite obrazovku mapy ťuknutím na šípku v ľavom hornom rohu.